Αυξημένα ποσοστά επιλόχειας κατάθλιψης παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στις νέες μητέρες, γεγονός που αποδίδεται στην αλλαγή των συνθηκών ζωής και τις συγκυρίες. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προληφθεί, μέσω προγραμμάτων προγεννητικής αγωγής.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα ζευγάρια απευθύνονται στο Τμήμα Προγεννητικής Αγωγής, που λειτουργεί από το 2006 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (κάθε Δευτέρα, από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τις 21:00 το βράδυ), χάρη στην εθελοντική προσφορά πέντε μαιών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

egimosini
Έναν ευφάνταστο τρόπο βρήκε ο Τομερ Γκρένσελ για να απαθανατίσει και να μοιραστεί με όλον τον κόσμο...

την πρώτη εγκυμοσύνη της γυναίκας του. Την φωτογράφισε 1000 φορές στο διάστημα των εννιά μηνών και δημιούργησε ένα βίντεο που εξιστορεί το χαρούμενο γεγονός.

Αμέσως ξεκίνησε να την φωτογραφίζει κάθε μήνα με τα ίδια ρούχα, μπροστά στο ίδιο φόντο, με στόχο να δημιουργήσει ένα time-lapse βίντεο, δηλαδή ένα βίντεο με τις φωτογραφίες της γυναίκας του σε στοπ-καρέ που δείχνει πως εξελίχθηκε η εγκυμοσύνη της μέχρι να φέρει στο κόσμο το κοριτσάκι τους.

3423975_f260

Eίναι σημαντικό λοιπόν να θυμόμαστε ότι:

• Αν είμαστε σεξουαλικά ενεργοί, αλλά δεν χρησιμοποιούν μια αποτελεσματική μέθοδο αντισύλληψης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνει η κοπέλα έγκυος.  
• Υπάρχει πιθανότητα να μείνει η κοπέλα έγκυος από την πρώτη φορά που έχει    ωορρηξία.  Η πρώτη ωορρηξία μάλιστα μπορεί να συμβεί πριν κι από την πρώτη περίοδο!

• Υπάρχει πιθανότητα να μείνει έγκυος από την πρώτη φορά που έχει σεξουαλική επαφή καθώς και κάθε επόμενη φορά. Καταρρίπτεται έτσι ο μύθος της πρώτης φοράς ή ότι αν δεν έχει οργασμό η γυναίκα δεν μένει έγκυος. 

• Υπάρχει πιθανότητα να μείνει έγκυος οποιαδήποτε μέρα του κύκλου  και όχι μόνο γύρω στο μέσο του κύκλου (δηλαδή κατά τις γόνιμες μέρες). 

• Η ζωή είναι πολύ όμορφη, γεμάτη εμπειρίες που περιμένουν να τις γευτούμε και ευκαιρίες που μας περιμένουν να τις εκμεταλλευτούμε.

• Ο έρωτας, το σεξ, η απόκτηση οικογένειας είναι από τα

elpisw na me voithisete sto provlima mou, eimai 15 xronon kai fovamai pws eimai egkios. irtha se epafii prin 5 mines xwris profilaksi kai tin epomeni mera eprepe na taksidepsw, meta apo ligotero apo mia

Αν χρειάζεσαι βοήθεια

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο email : egkimosiniblog@yahoo.gr γα βοήθεια, γιατρούς π μπορούν να σε βοηθήσουν με εχεμυθεια, πληροφορίες.

Πες μας την ιστορία σου!

Πες το μας ανώνυμα!