Το δίλημμα είναι μεγάλο, οι συγκρούσεις πολλές και οι απορίες 
ακόμα περισσότερες. Γι’ αυτό οποιαδήποτε γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εγκυμοσύνη «εκτός πλάνου» είναι αναγκαίο να γνωρίζει τουλάχιστον τα βασικά. 
Το γράμμα του νόμου
Η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει να γίνεται έκτρωση «από επιλογή» μέχρι τη 12η εβδομάδα της κύησης. Για οποιοδήποτε λόγο μια γυναίκα επιθυμεί να υποβληθεί στη διαδικασία μπορεί να το κάνει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Από τη 12η εβδομάδα μέχρι την 24η μπορεί να γίνει διακοπή μόνο όταν συντρέχει σοβαρός λόγος υγείας, είτε της μητέρας είτε του παιδιού (π.χ. βρεθεί στον προγεννητικό έλεγχο ότι το έμβρυο έχει μια σοβαρή πάθηση, η οποία μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην επιβίωση ή στην ανάπτυξή του). Η διακοπή της κύησης για λόγους υγείας δεν επιβάλλεται. Η γυναίκα ενημερώνεται από τον γιατρό της ή από μια ομάδα γιατρών (αν το πρόβλημα άπτεται και άλλων ειδικοτήτων) για τους ενδεχόμενους κινδύνους και επιλέγει η ίδια ή το ζευγάρι από κοινού αν τελικά υποβληθεί στη διαδικασία.

Η επόμενη μέρα
Αν πρόκειται για μικρή κύηση, η γυναίκα μπορεί να φύγει από την κλινική αυθημερόν, ενώ αν πρόκειται για μεγαλύτερη του 2ου τριμήνου, είναι σκόπιμο να παραμείνει για ένα 24ωρο. Όταν η διακοπή γίνεται με απόξεση, η γυναίκα παρουσιάζει μικρή ροή αίματος για κάποιες μέρες, χωρίς ιδιαίτερο πόνο. Όταν η διακοπή γίνεται με φάρμακα, παρουσιάζεται αιμορραγία για κάποιες μέρες (σαν αυξημένη έμμηνος ρήση) και ήπιος πόνος στο υπογάστριο (χαμηλά στην κοιλιά) στην περίπτωση του 1ου τριμήνου, ο οποίος είναι εντονότερος στην περίπτωση του 2ου. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται αποχή από το σεξ 
για δύο εβδομάδες.
Ψυχολογικές επιπτώσεις
Η ψυχολογική κατάσταση των γυναικών που υποβάλλονται σε έκτρωση δεν μένει αλώβητη. Τα συμπτώματα που ενδεχομένως εμφανιστούν συνήθως παρατηρούνται στους αμέσως επόμενους μήνες αλλά υπάρχουν και κάποιες σπανιότερες περιπτώσεις, που παρουσιάζονται πολλούς μήνες αργότερα, λόγω της αναβίωσης του γεγονότος. 
Ο βαθμός στον οποίο επηρεάζεται η ψυχολογία των γυναικών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες:
• Αν η έκτρωση είναι επιθυμητή ή όχι, αν δηλαδή η απόφαση είναι προσωπική ή η γυναίκα οδηγήθηκε σε αυτήν υπό την πίεση κοινωνικών, οικογενειακών, οικονομικών ή άλλων παραγόντων.
• Αν η γυναίκα είναι ανήλικη ή ενήλικη, παντρεμένη ή όχι, έχει ή όχι ήδη παιδιά, βρίσκεται σε μια σοβαρή σχέση που οδεύει προς το γάμο ή μια σύντομη γνωριμία κ.λπ.

http://anepithimiegimosini.blogspot.gr/ Μάθε εδώ ότι θέλεις για την έκτρωση και βρες βοήθεια αν έχεις ανάγκη

0 σχόλια:

Αν χρειάζεσαι βοήθεια

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο email : egkimosiniblog@yahoo.gr γα βοήθεια, γιατρούς π μπορούν να σε βοηθήσουν με εχεμυθεια, πληροφορίες.

Πες μας την ιστορία σου!

Πες το μας ανώνυμα!